Zilele “LAPI” Dej. 50 de ani de existenţă. S-a infiinţat “DEPARTAMENTUL DE BÂRFE” al liceului

barfeJoi au început cu mare fast Zilele Liceului Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian” Dej. Se sarbatoresc 50 de ani de existenta a unităţii de învăţământ, cinci decenii de muncă pentru renumele liceului, distruşi din păcate în ultimii câţiva ani de câteva ţaţe cu microbul dictatorial purtat încă în sânge. O să le numim ţaţe-oargă pentru a le diferenţia de ţaţele din piesele lui Caragiale. Deşi e pe punctul de a scăpa din mâini hăţurile liceului care pe vremuri prin echipele de baschet şi volei duceau numele Dejului undeva sus, de aceasta dată o excludem din ecuaţie pe directoarea Gherman, pentru că ştim cu toţii, e greu să faci faţă de unul singur unei întregi turme de ţaţe-oargă bârfitoare care bălesc dupa scaunul din biroul de conducere al liceului…Bârfitoare am spus? Mai adaug si peneliste…sau penale, cum vreţi voi. Din exterior, Liceul Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian” pare unul de dat exemplu, care le oferă elevilor toate condiţiile pentru un învăţământ modern, mai ales dupa marea prostituţie politică…când ţaţele-oargă au luat de braţ şi nu numai (puteţi să vă gândiţi şi la prostii), toate coloraturile politice, totul pentru a ieşi din anonimat când oareşce oficial îşi făcea apariţia pentru a verifica stadiul constructiei. Şi ce mai contează asta, atâta vreme cât lucrarile au fost terminate şi finalizate iar scopul a fost atins? Nu contează, merită toate laudele pentru ce au făcut! Doar că afară e vopsit gardul, înăuntru-i leopardu`…în cazul nostru, ţaţa-oargă-penelista. Spuneam de ultimii ani ai Liceului Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian”, ani de cand la conducere se află Dorina Gherman. Tot respectul pentru doamna directoare, deoarece e o adevarată doamnă, care nu pleacă urechea şi mai important, nici  măcar nu îşi pune mintea cu aceste ţaţe-oargă-peneliste care nu fac altceva decât să îi taie în fiecare zi câte o bucată din picioarele scaunului de director. Tare vreau să nu reuşească, pentru că s-ar alege praful de liceu. Le-am zis ţaţe-oargă-peneliste, dar le pot spune si ţaţe-oargă-PENALE. A fost de-ajuns să iau parte la inaugurarea lucrarilor de modernizare de care va povesteam mai devreme pentru a-mi da seama cât de aprigă e lupta pentru ciolanul lui LAPI. Nu are rost să caut cuvinte dificile pentru a povesti ce a fost atunci, aşa că o să vă relatez exact cum s-a întâmplat, ca între prieteni.

La marele eveniment au luat parte oficialitati din toate domeniile: locale, judetene… si chiar din Ministerul Dezvoltarii Regionale. Reprezentanta celui din urma minister, la sosire, a salutat autoritatile locale din Dej si bineinteles, pe Dorina Gherman, directoarea liceului. Nici bine nu s-au uscat pe obraji urmele de pupaturi dintre cei pe care i-am enumerat mai sus… , iar in scena si-a facut aparitia si echipa de soc a liceului, clanul ţaţa-oargă-huza-buza, care de aceasta data nu a mai avut ocazia sa-şi atingă huza...pardon, buza, de obrazul reprezentantului de la minister. La naiba, am ratat şi de această dată, murmurau cu ochi trişti cele două membre ale departamentului de bârfe din cadrul LAPI Dej. Ce a urmat? Departamentul de bârfe al liceului s-a intrunit in sedinta extraordinara, pentru a-si pune la punct un nou plan de bataie pentru a taia rasuflarea comunitatii locale, dar mai ales a oficialilor din minister, cu “implicarea” lor negresita in finalizarea acestui proiect. Dupa publicarea articolului pe Dejeanul.ro despre acest eveniment, am fost sunat de una dintre membrele acestui radio-şanţ al liceului, din cate imi amintesc, ţaţa-oargă-huza-buza. Nu m-a sunat sa imi dea vestea cea mare, cea a pensionarii lor, ci m-a sunat pentru a-mi spune ca însuşi ele, cele două, care si-au luat pantofi de lac cu toc si imitaţii de blănuri de panda pentru marele eveniment, nu apar în nicio poză a ştirii. “Mare greşeală am făcut”, zise mintea mea în gândul ei, în timp ce ţaţele-oargă-huza-buza urlau ca din gură de şarpe să înlocuiesc fotografiille. Abia apoi mi-am amintit de cele două cum în urmă cu doi-trei ani zgâriau cu ghiarele uşile SomeşTV-ului ca mâţele alea flamânde pentru a primi puţină afecţiune din partea camerelor de luat vederi.

E de-a dreptul şocant, bulversant şi incredibil  că despre însuşi departamentul de bârfe din cadrul LAPI se aud alte bârfe, că în timpul orelor de curs îşi îndeamnă elevii să voteze duminică cu un anumit candidat la alegerile Europarlamentare…pentru şi ridică în slăvi un anumit partid politic, care le-a promis o bucata din ciolanul lui LAPI. Şi nu orice bucată…chiar pulpa-dreapta-spate. Poftă bună dragelor!

Nota autorului: Inafara de numele proprii folosite in acest articol, orice asemanare cu alte personaje reale, este pur intamplatoare.

Articol vizualizat de 3266 ori

Share on Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *