Primul strat de asfalt din cartierul Mulatau. Morar i-l dedica lui Victor Ponta – FOTO

morar2Dupa zeci de ani in care s-au inecat in noroaie, locuitorii cartierului Mulatau din Dej au trait zilele acestea un moment istoric. Primul strat de asfalt a fost turnat in graba pe strazile lor, asfaltare care face parte dintr-un proiect de reabilitare a 23 de strazi din oras, finantat, ATENTIE, DIN FONDURI EUROPENE. Cand spun ca a fost asfaltat “in graba” nu ma refer la calitatea lucrarilor pentru ca nu sunt specialist in “plamadeala” asfaltului. Ma refer la exemplul prost si vechi pe care l-a luat primarul Costan Morar din alte judete, cu coordonate putin mai la SUD, de a asfalta in campania electorala tot ce se poate. Va spun inca de la inceput ca nu sunt un sustinator al lui Victor Ponta, dar nici al lui Klaus Iohannis. Sunt un sustinator al adevarului, al bunului simt si al verticalitatii.  Daca spuneam al lucrului bine facut, deja eram etichetat ca sustinator al “neamtului” candidat la presedentie, dar dupa cum am scris mai sus, nu ma da pe spate niciunul dintre cei doi despre care cred ca, indiferent care va fi presedinte, Romania va merge tot pe drumul ei…bun si rau, asfaltat in campanie sau nu. Revin la kilul de faina, pardon, asfalt, turnat zilele aceastea in cartierul Mulatau. Nu cred ca mai exista dejean, fie el din cartierul de tineri Slatinei sau de pe strada Crisan (care sunt nevoiti sa inoate in noroi la fiecare ploaie) care sa nu fi auzit in ultimul an chiar din gura primarului, despre MAREA ASFALTARE A CELOR 23 DE STRAZI DIN DEJ.

“M-am zbatut enorm, n-am dormit noptile… bla bla, bla bla… pentru a reusi sa obtin finantarea europeana pentru acest proiect. E proiectul meu, doar al meu…nimeni nu poate sa si-l asume, e cel mai mare proiect de asfaltare strazi din Ardeal…bine, sa nu exageram…din orasele din Ardeal...De ce inca va uitati incruntat la mine? Aaaa…DA! E cel mai mare proiect de asfaltare strazi din orasele din Ardeal cu o populatie sub 50 000 de locuitori”,  sunt cuvinte pe care le-am auzit in ultimul an  toti jurnalistii din oras  la fiecare conferinta de presa de la Primaria Dej, indiferent de subiectul abordat. Fie ca s-a vorbit de Andrei Muresanu, de patinoar, de semafoarele din diamant cumparate cu  400 de milioane de lei sau chiar de divortul dintre Victor Slav si Bianca Dragusanu, ni se reamintea tot la 30 de secunde ca “Morar Costan a implementat cel mai mare proiect de asfaltare strazi, din orasele din Ardeal care se numesc Dej”.

E normal ca dupa un an de zile in care sa auzi acelasi lucru, sa ti se intipareasca in minte. E normal si ca cele 23 de strazi sa fie asfaltate. Dar nu e normal ce s-a intamplat zilele acestea. Daca observam singur, cel mai probabil treceam cu vederea acest lucru, ca doar suntem in campanie electorala, fiecare e interesat sa isi sustina candidatul prin mijloacele pe care le are, haioase uneori sau din pacate pentru ei, disperate. Atat eu de la Dejeanul, cat si colegii de la Someseanul, care mai miscam cat de cat lucrurile cu presa scrisa  in Dej, am avut probabil acelasi gand: < e campanie, ii lasam in pace cateva saptamani sa-si mâne fraiele, ca doar nu murim o luna cu subiecte fara ei > . Dar cand iti scriu  doi, trei, zece cititori despre ce se intampla in campania electorala, nu poti trece cu vederea.

Ce s-a intamplat? Primarul si-a dat cu firma in cap!

Proiectul initiat propriu si personal de el, pentru care nimeni nu avea voie si nici macar curajul sa isi asume meritele, a devenit brusc meritul lui Victor Ponta. O fi fost el, Victor Ponta, prezent la semnarea contractului de finantare, ca doar a fost un “moment istoric pentru Romania” dupa cum mi-a fost dat sa aud despre vizita acestuia la Dej, dar cel mai probabil, habar nu avea ce se semneaza in fata lui de catre Morar si Dragnea. S-a semnat un contract de finantare a lucrarilor pentru cele 23 de strazi din Dej (nu am voie sa uit numarul lor, dar nici nu as putea), finantat din FONDURI EUROPENE. Proiect care ar fi fost finantat, repet, DIN FONDURI EUROPENE chiar daca prim-ministru ar fi fost Tariceanu, Boc, Ciorbea sau Michael Jackson, fie iertat. Ce m-a nemultumit pe mine, dar cel mai grav, pe locuitorii din Dej, din cartierul Mulatau la turnarea celor cateva kile de ulei, pardon, asfalt, a fost modul in care primarul a ales sa ii faca propaganda sau campanie electorala lui Victor Ponta. Repet! Sunt de parere ca orcine iese presedinte, Ponta sau Iohannis, Romania tot Romania ramane. In timp ce muncitorii asfaltau de zor, primarul le impartea personal locuitorilor strazilor respective, scrisori prin care ii invita(sa nu fiu rau sa scriu indemna) sa-l voteze pe Ponta in 16 noiembrie, pentru ca multimita lui, a lui Ponta, in anul 2014, intr-o tara membra a Uniunii Europene, au privilegiul de a circula pe strazi asfaltate la nici doi kilometri de centrul unui municipiu. De ce nu i-a asumat meritul si pentru fantana arteziana de la Judecatorie? Fantana care oricum e sparta de ceva vreme din cate am observat, ca doar apa care curge zi de zi pe strada din jurul ei nu iese din ceva izvoare asfaltice.  Sau pentru esecul proiectului de reabilitare a centrului istoric? Sau blocurile ANL pentru tineri? Ar fi trebuit sa spuna in acelasi stil ca “Dejul e singurul oras din Ardeal care nu s-a straduit sa construiasca blocuri ANL pentru tineri”. De ce? Va las pe voi sa va ganditi la asta. Si va reamintesc ca prin acest articol nu vreau sa influentez votul nimanui. Vreau doar sa va reamintesc ce inseamna cu adevarat politica.

morar3

 

 

Articol vizualizat de 7373 ori

Share on Facebook
8 Comments
  1. ionut
  2. ionut
  3. ioan
  4. Mihai
    • ciucio
  5. Angela
  6. fanica
  7. Chestionare Auto

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *