“Mama”, cel mai folosit cuvant in aceste zile pe Podul Somesului (+18)

police“Te bag în ***** mă-tii”, F****i morții mă-tii”, “Mă c*c pe crucea mă-tii”, bip bip!, sunt cuvinte care nu mi-au fost date să le aud până acum, într-o singură zi. Așa cum femeile, cu o singură vizită la coafor află ultimele noutăți și bârfe din oraș, o simplă plimbare cu mașina pe podul de la ieșirea din Dej, îți va îmbogăți vocabularul cu ultimele expresii din jargonul de la marginea societății. În cazul nostru, de la marginea podului. Nu am reușit să înțeleg către cine se îndreaptă aceste înjurături, dar am reușit să îmi dau seama că “mama” nu lipsește nicidecum din ele. Serios(!!!), ce vină are mama nu știu cui pentru faptul că pe doi “isteți” de la Poliția Locală nu îi duce capul (sunt sceptic în legătură cu mintea) încât să dirijeze circulația într-un mod eficient. Două semafoare sunt puse în zona lucrărilor, păzite de cei doi isteți, care, probabil au scris în palmă articolul din legislație care le dă curaj, și anume că “indicațiile agentului de circulație sunt mai importante decât cele ale semaforului electric”. Da! Dar atunci când aceste indicații sunt date cu cap…nu cu o mână în buzunar, scărpinându-se între buci, sa nu zic fese,  prin rupturile din “jeburi”. Pe Dejeanul ați putut citi de nenumărate ori că una dintre plăcerile nebune ale primarului este de a cumpăra semafoare, chiar dacă le folosim sau nu (Vezi aici cazul semafoarelor de 400 milioane, nefolosite). Încă un semafor, amplasat înainte de sensul giratoriu pe strada Bistriței, corelat cu celelalte două, ar mai îmbunătăți cât de cât situația. De ce credeți că șoferii care vin dinspre Baia Mare sunt nevoiți să aștepte și câte două ore până la intrarea în Dej? Pentru că în sensul giratoriu, prioritate au cei care circulă dinspre Bistrița, iar după ce stai minute bune într-o astfel de coloană, nu îți mai arde de bunul simț, și te doare fix în…unghiile roase de stat în coloană…de faptul că ăla dinspre Baia Mare așteaptă acolo de două ore. Ai prioritate, treci.
În cazul în care nu au mai rămas bani la primărie de cumpărat încă un semafor, că după cum spuneam, cele de la pod au costat 400 de milioane (au rămas doar 3, unul l-a încurcat pe cineva zilele trecute), unul dintre acești isteți care păzesc cele două semafoare amplasate pe pod, și care te ține în loc atunci când e verde și te ține tot în loc atunci când e roșu, ar putea fi plantat, el, istețul sau copacul, că tot una e, la intersecția dintre străzile Bistriței și Baia Mare, astfel încât mașinile să intre pe pod civilizat, pe rând. Două dinspre Bistrița, două dinspre Baia Mare. Să nu fiu rău, traduc și pentru ei: Să jucați “două două” mă. Că tot vorbim de istețime, în toate fomele ei, la final, am o sugestie “culturală” și pentru autoritățile orașului. La aniversarea celor 801 ani de atestare documentară a orașului, ați putea fi “isteți” să lansați un almanah cu injurturile auzite de două săptămâni încoace la Podul Someșului. Cel care îl va scrie trebuie neapărat să țină cont de faptul că “Mă-ta are cratimă”, cum zic și versurile melodiei.

 Nota autorului: Acestea sunt gândurile mele, ca șofer, nu jurnalist, care am stat în coloană aproape două ore pentru a intra într-un oraș din care toti vor sa plece. Sunt sigur că gândurile mele sunt comune cu cele ale altor mii de șoferi, care s-au apucat de fumat din nou, pentru simplul motiv că au trecut prin Dej.

 

Articol vizualizat de 4837 ori

Share on Facebook
8 Comments
  1. riti piti
    • MARIA BUGNARU
  2. Mihut Rares
  3. Sătmar Dani
    • A.Pop
  4. Valentin
  5. emilian
  6. emilian

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *